Partnerség

Partnerség

A projekt vezető partnere az Energia Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., amely a megújuló energiaforrások elterjedése, a környezetet kímélő „tiszta technológia” használatának ösztönzése, mind ezekkel kapcsolatos legújabb természettudományi, műszaki, társadalomtudományi, humán ismeretek, kutatás-fejlesztési eredmények hasznosítása, fejlesztése, valamint az államhatáron átnyúló kapcsolatok, együttműködések, projektek létrehozása és összehangolása céljából alakult meg és tevékenykedik.

Energia Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. / Energy Agency Public Nonprofit Ltd

Számos Európai Uniós direktívával összhangban az Energia Ügynökség célja a megújuló energiaforrások részarányának növelése, valamint az energiahatékonyság javítása. Az ügynökség nemzetközi információs hálózat működtetésével segíti partnereit a legújabb információk megszerzésében, saját híranyagaik célközönséghez történő eljuttatásában. Demonstrációs projekteket hoz létre, és aktívan részt vesz új technológiák kifejlesztésében, a modern technológiák elterjesztésében.

Slovenská inovačná a energetická agentúra

A SIEA 1994 óta a Szlovák Köztársaság Gazdasági Minisztériumának közreműködő szervezete. A SIEA az energiaágazatban elismert független szakértői hatóság és a szlovák energiapiac és érdekeltjei jó ismerete mellett nemzeti energiaügynökségként működik. Tapasztalatokkal rendelkezik a következő területeken: energiatervezés, energia auditok, jogi keret kialakítása, EE monitoring, EE és EPB megoldások támogatása, közvetlen megvalósítás tanácsadás projekt megvalósításban, képzések és információs szemináriumok megvalósítása szakemberek számára. A SIEA jelentős tapasztalattal rendelkezik az EE és a RES-ben ami dokumentálva van a projektek számával, valamint folyamatosan együttműködik a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos projektek végrehajtásában részt vevő helyi hatóságokkal, közösségekkel, tartományi kormányokkal, pénzügyi intézményekkel, egyéb érintett regionális szereplőkkel és vállalkozásokkal, ami később előnyös lehet az NZEB & EMMA projekt végrehajtása során. A SIEA rendszeresen szervez munkaértekezleteket, szemináriumokat és konferenciákat, amelyek célja a tudás megosztása minden érdekelt fél számára.