Várt eredmények

Várt eredmények

A különleges intézkedések révén növeljük az energetikai területen a határokon átnyúló együttműködés szintjét a hatóságok és az emberek között.

A projekt során termékeket és szolgáltatásokat fejlesztünk ki a szakmai munka és a promóció érdekében.

Az összehasonlításnál, értékelésnél és kidolgozás tevékenység alatt két nemzeti NZEB szabályt hasonlítunk össze, létrehozunk egy közös transznacionális cselekvési tervet és oktatási anyagokat (SK és HU). Segítséget nyújtunk annak érdekében, hogy a jövőbeni beruházások költséghatékonyak lehessenek, és az állami szektor szereplői felismerjék lehetőségeiket és innovatív projekteket valósítsanak meg.

Az Pilot projektek – NZEB + EMMA tevékenység során 2 tervet készítünk: 1 létező középület (iskola, SK), a másikat pedig egy új épületre (HU). Kiválasztunk épületeket és elkészítjük a tervdokumentációt közel nulla energia épületekre (NZEB), amelyek holisztikus megközelítésen alapulnak – termikus szempontok, villámvédelem, fűtés és hűtés szempontjai, vízgazdálkodás, esővíz. A terveket kibővítjük az e-mobilitással (e-mobilitás menedzsment, EMMA).

A intézményi kapacitásépítés tevékenység alatt 20 bemutatót készítünk iskoláknak (10 HU + 10 SK), Facebook-kampányt indítunk és fenntartunk a nyilvánosság számára (100 álláshely), a közintézmények számára pendriveokat (10-10) készítünk, szakmabelieknek nyomtatott anyagot készítünk (40 oldal) és oktatást szervezünk (3 x 4 óra) min. 10 szakemberre képzésenként, és 1 infopontot állítunk fel.

A projekt főbb eredményei összhangban vannak az alábbi mutatókkal:

  • O411: 5 határokon átnyúló termék és szolgáltatás fejlesztése, a következők szerint: 2 terv, 1 oktatási anyag, 1 cselekvési terv, 1 magazin
  • O413: 10 határokon átnyúló rendezvény, a következők szerint: 6 oktatás, 2 sajtótájékoztató, 2 konferencia
  • PS03: 2 kidolgozott dokumentum, a következők szerint: 1 cselekvési terv, 1 oktatási anyag
  • PS06: 3 új munkahely Magyarországon
  • PS12: 8 szakmai rendezvény: 2 konferencia, 6 tréning
  • PS15: 113 határokon átnyúló tematikus cikk, média megjelenés: 5 cikk, 8 magazin, 100 Facebook poszt